Golfen in Noord-Holland | De Zaanse Golf Club | Play Golf in Holland

Golfen in Nederland doe je met Play Golf in Holland | Altijd een golfbaan in de buurt | Groot aanbod golfbanen | Play & Dine/Stay arrangementen

Zaanse Golf Club

Een uitdagende 18 holes golfbaan

Een uitdagende 18 holes golfbaan te midden van de eigenzinnige Noord-Hollandse polders, gelegen in de Wijdewormer, op slechts 15 minuten rijafstand van Amsterdam en op zo’n 5 minuten rijafstand van de toeristische trekpleister De Zaanse Schans.

Al vanaf 1988 is de Zaanse Golf Club een begrip in Nederland. Alom geroemd vanwege kwaliteit, gezelligheid en de prachtige ligging rond een voormalig natuurzwembad. Door onze vele waterpartijen wordt van de golfer grootse precisie vereist. Een absolute uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde golfer. Maak kennis met deze schitterende Golf Environment Organization gecertificeerde park-polder baan met interessante hoogte verschillen en imposante vergezichten vanaf de dijk.

Quick facts

18 holes golfbaan
 Sinds 1988
Putting green & chipping ground
Overdekte driving range
Lessen van gecertificeerde golfprofessionals

Foto's

De Zaanse Golfclub
De Zaanse Golfclub
De Zaanse Golfclub
De Zaanse Golfclub
De Zaanse Golfclub
De Zaanse Golfclub
De Zaanse Golfclub
De Zaanse Golfclub

Arrangementen Play & Stay

Play & Stay

Golf hotel arrangement vanaf € 129,50 p.p.

Voor de golfliefhebber is dit arrangement niet te missen, maar ook als je het heerlijk vindt om met mooi weer 9 of 18 holes te lopen op een prachtige baan is dit arrangement voor jou! Op ongeveer 9 km van Van der Valk Hotel Oostzaan-Amsterdam ligt de Zaanse Golf Club. Op de afwisselde baan heeft u de keuze om 9 of 18 holes te lopen. Tijdens jouw verblijf in ons hotel word je compleet verzorgd. 's Avonds wordt een heerlijk driegangendiner geserveerd en 's ochtends kun je in alle rust genieten van een overheerlijk ontbijtbuffet.

 Eén overnachting in een comfort kamer in Hotel van der Valk, Oostzaan
 Luxe ontbijtbuffet
 9 holes greenfee
 Driegangendiner

* Dit tarief is excl. toeristenbelasting à €3,- p.p.p.n., dit dient ter plaatse voldaan te worden

Toeslagen 18 holes: €15,- p.p.Prijzen

Prijzen

  • 9 holes
  • 18 holes

MA T/M VRIJ

  • 18 Holes€ 26,-
  • 9 Holes€ 46,-

WEEKEND

  • 18 Holes€ 36,-
  • 9 Holes€ 61,-

FEEST

  • 18 Holes€ 36,-
  • 9 Holes€ 61,-

Informatie

  • Een dijk van een baan
Zijn krassende pen creëerde een pronkjuweel, dat gelegen in de mooie Wijdewormer met trots het visitekaartje van baanarchitect Gerard Jol genoemd mag worden. Honderden karpers in het in 1825 door een dijkdoorbraak ontstane meer vormen vooral in de zomermaanden vlak onder het wateroppervlak de stille getuigen van de sportieve prestaties op ,,de oude negen". Hun silhouetten zijn zichtbaar op een lieflijke polderbaan, die door de natuur in twintig jaar tijd herschapen werd tot een uitdagende parkbaan. De Zaanse wilde meer en met de uitbreiding naar 18 holes kwamen naast hole 2 (als de westen wind blaast is die par 3 één van de moeilijkste in Europa...) en hole 3 ook de afslagplaatsen van de holes 10, 11 en 12 op de massieve Ringdijk te liggen. Het gevolg is, dat daardoor interessante hoogteverschillen met imposante vergezichten zijn ontstaan. Zij vormen een absolute uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde golfer. In een uniek beschermd natuurgebied, waarin talrijke vogelsoorten kwetterend nadrukkelijk aanwezig zijn werd door de uitbreiding een parkbaan met een polderbaan gecombineerd. Een huzarenstuk, waarin door de vele waterpartijen van de golfer de grootste precisie wordt vereist. Na 18 holes is het vervolgens goed toeven in het met riet bedekte clubhuis, dat - met fraai terras - nog altijd door de vele bezoekers als ''ongelofelijk gezellig'' wordt omschreven.

Kaart

Contact

Telefoonnummer

0299 438 199

Email

info@dezaanse.nl

Adres

Zuiderweg 68A, 1456 NH Wijdewormer