Aan de rand van het Limburgse Heuvelland te Voerendaal, in Parkstad nabij Maastricht, biedt Golf & Country Club Hoenshuis een van de mooiste golfbanen van Zuid-Nederland.
Rondom een eeuwenoude carré-hoeve tekenden architecten Baron Paul Rolin en Wiel Snelder (landschap) een karakteristieke Parkbaan, geopend in 1987. Onder toezicht van gerenommeerd architect Bruno Steensels is de baan de afgelopen jaren volledig gerenoveerd en golftechnisch zowel als esthetisch geperfectioneerd.
Zacht glooiende fairways, inheemse bomen, vijvers en beken, kleurrijke bloembedden, goed beschermde greens èn de baanlengte - 6.304m van de back tees - zorgen voor een uitdagende indeling van de holes. Deze vragen de speler veelal om ‘course management’, getuige ook de Slope en Course Ratings van de baan. De geroemde én gevreesde slotholes voorlangs het Clubhouse staan garant voor een bewogen finale.

Informatie

Golf & Country Club Hoenshuis
Aan de rand van het Limburgse Heuvelland te Voerendaal, in Parkstad, en nabij Maastricht, biedt Golf & Country Club Hoenshuis haar Leden en gastspelers één van de mooiste golfbanen van Zuid-Nederland. Architecten Baron Paul Rolin en Wiel Snelder (landschap) zorgden voor het ontwerp van de karakteristieke Parkbaan, die werd geopend in 1987 en recent volledig gerenoveerd onder toezicht van architect Bruno Steensels.

Zacht glooiende fairways, mooie bomen, vijvers en beken, goed beschermde greens en de baanlengte - 6.304m van de back tees - zorgen voor een uitdagende indeling van de holes. Deze vragen veelal om ‘course management’, getuige ook de slope en course rating van de baan. En op de tee van de geroemde en gevreesde '18e van Hoenshuis' blijkt uit welk hout men echt is gesneden! Het onderhoud van tees, fairways en greens gebeurt volgens hoge kwaliteitsstandaarden en in een visie om de impact op het milieu te minimaliseren. De baan is het gehele jaar open met zomergreens.

Ook gewaardeerd zijn de golfshop en de uitgebreide oefenfaciliteiten van de Hoenshuis Golf Academy, met 3 putting greens, een overdekte en verlichte driving range en een 5 holes pitch & putt course.

Het stijlvolle clubhouse in een eeuwenoude carré-hoeve verwelkomt spelers na een ronde in een gezellige bar en restaurant, met een prachtig terras.

Prijzen

9 holes
18 holes
ma t/m do - €48,00 vr - zo - €53,00
ma t/m do - €75,00 vr - zo - €85,00

Kaart

Contact

Telefoonnummer
045 -575 33 00
Email
info@hoenshuis.nl
Adres
Hoensweg 17, 6367 GN Voerendaal, Limburg
Website
www.hoenshuis.nl

Golf & Country Club Hoenshuis

Provincie: Limburg
Arrangement: Play
Baan: 9 holes

Quick facts

9 & 18 holes
Nabij Maastricht
Mooi clubhuis en restaurant
Uitgebreide oefenfaciliteiten

Gerelateerde golfbanen

Zuid-Holland
Play & Dine
Zuid-Holland
Play & Dine

Altijd een golfbaan in de buurt

Met meer dan 30+ golfbanen is er altijd een golfbaan op rijafstand

Keuze

We hebben op onze website in alle provincies in het land golfbanen staan

Arrangementen

Op zoek naar iets meer? Bekijk onze Play & Dine en Play & Stay arrangementen

Helpdesk

Vragen of opmerkingen? We zijn te bereiken via de telefoon & email.

Contact

Email

info@playgolfinholland.nl

Telefoonnummer

020 330 61 03

Adres

Merwedekade 8
4131 NZ Vianen

Nieuwsbrief

Arrangementen & informatie ontvang je via onze nieuwsbrief, schrijf je hier in.

© Copyright 2023, Playgolfinholland.
Alle rechten voorbehouden

Powered by ROS WEB