Een uitdagende 18 holes golfbaan te midden van de eigenzinnige Noord-Hollandse polders, gelegen in de Wijdewormer, op slechts 15 minuten rijafstand van Amsterdam en op zo’n 5 minuten rijafstand van de toeristische trekpleister De Zaanse Schans.
Al vanaf 1988 is de Zaanse Golf Club een begrip in Nederland. Alom geroemd vanwege kwaliteit, gezelligheid en de prachtige ligging rond een voormalig natuurzwembad. Door onze vele waterpartijen wordt van de golfer grootse precisie vereist. Een absolute uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde golfer. Maak kennis met deze schitterende Golf Environment Organization gecertificeerde park-polder baan met interessante hoogte verschillen en imposante vergezichten vanaf de dijk.

Informatie

Een dijk van een baan
Zijn krassende pen creëerde een pronkjuweel, dat gelegen in de mooie Wijdewormer met trots het visitekaartje van baanarchitect Gerard Jol genoemd mag worden. Honderden karpers in het in 1825 door een dijkdoorbraak ontstane meer vormen vooral in de zomermaanden vlak onder het wateroppervlak de stille getuigen van de sportieve prestaties op ,,de oude negen". Hun silhouetten zijn zichtbaar op een lieflijke polderbaan, die door de natuur in twintig jaar tijd herschapen werd tot een uitdagende parkbaan. De Zaanse wilde meer en met de uitbreiding naar 18 holes kwamen naast hole 2 (als de westen wind blaast is die par 3 één van de moeilijkste in Europa...) en hole 3 ook de afslagplaatsen van de holes 10, 11 en 12 op de massieve Ringdijk te liggen. Het gevolg is, dat daardoor interessante hoogteverschillen met imposante vergezichten zijn ontstaan. Zij vormen een absolute uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde golfer. In een uniek beschermd natuurgebied, waarin talrijke vogelsoorten kwetterend nadrukkelijk aanwezig zijn werd door de uitbreiding een parkbaan met een polderbaan gecombineerd. Een huzarenstuk, waarin door de vele waterpartijen van de golfer de grootste precisie wordt vereist. Na 18 holes is het vervolgens goed toeven in het met riet bedekte clubhuis, dat - met fraai terras - nog altijd door de vele bezoekers als ''ongelofelijk gezellig'' wordt omschreven.

Prijzen

Eén overnachting in een comfort kamer in Hotel van der Valk, Oostzaan
Luxe ontbijtbuffet
9 holes greenfee
Driegangendiner
€ 129,50 p.p.

Kaart

Contact

Telefoonnummer
0299 438 199
Email
info@dezaanse.nl
Adres
Zuiderweg 68A, 1456 NH Wijdewormer
Website
www.zaansegolfclub.nl

Zaanse Golf Club - golf hotel arrangement

Provincie: Noord-Holland
Arrangement: Play & Stay
Baan: 

Quick facts

18 holes golfbaan
Sinds 1988
Putting green & chipping ground
Overdekte driving range
Lessen van gecertificeerde golfprofessionals

Gerelateerde golfbanen

Zuid-Holland
Play & Stay
Zuid-Holland
Play
Zuid-Holland
Play

Altijd een golfbaan in de buurt

Met meer dan 30+ golfbanen is er altijd een golfbaan op rijafstand

Keuze

We hebben op onze website in alle provincies in het land golfbanen staan

Arrangementen

Op zoek naar iets meer? Bekijk onze Play & Dine en Play & Stay arrangementen

Helpdesk

Vragen of opmerkingen? We zijn te bereiken via de telefoon & email.

Contact

Email

info@playgolfinholland.nl

Telefoonnummer

020 330 61 03

Adres

Merwedekade 8
4131 NZ Vianen

Nieuwsbrief

Arrangementen & informatie ontvang je via onze nieuwsbrief, schrijf je hier in.

© Copyright 2023, Playgolfinholland.
Alle rechten voorbehouden

Powered by ROS WEB